ANTWOORDEN OP VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat zijn de openingstijden

Winterland is iedere dag geopend. De actuele openingstijden en activiteiten zijn te vinden op deze website onder Agenda.

 

Wat kosten toegangskaarten?

De prijzen van de toegangskaarten zijn te vinden op deze website onder Schaatsen.
Pinnen bij de kassa is mogelijk. Een toegangskaart is voorzien van datum en tijd en is geldig voor een periode van 2 uur.
Toegangskaarten zijn ook online te bestellen evenals voordelige 5-en 10-rittenkaarten.

 

Is er een aparte ijsbaan voor kinderen?

De kleine schaatsbaan is bedoeld voor kinderen die op dubbele ijzers schaatsen en kinderen die nog nog niet goed kunnen schaatsen.

Op de kinderbaan zijn schaatshulpen (pinguïns en beertjes) aanwezig.

Speciaal voor de ouders is er naast de baan een terras waar men de kinderen kan volgen.

Kunnen schaatsen gehuurd worden?

Wij verhuren schaatsen maar het gebruik van eigen schaatsen is ook toegestaan. U koopt een kaartje inclusief of exclusief schaatshuur. Huurschaatsen worden afgegeven tegen inlevering van uw schoenen als borg.

We hebben een ruime voorraad huurschaatsen maar deze is niet onbeperkt. Tijdens piekuren kan het voorkomen bepaalde maten tijdelijk niet beschikbaar zijn.

 

Waar kunnen auto’s geparkeerd worden?.
In het centrum kan betaald geparkeerd worden b.v. op de Eikenboomgaard of in de Bergoss parkeergarage aan de Oostwal. Gratis parkeren is mogelijk op het parkeerterrein bij Sportcentrum De Rusheuvel.

 Waar kunnen fietsen gestald worden?

Bij Winterland is geen gelegenheid om fietsen te stallen. Overdag kan gebruik gemaakt worden van de gratis stallingen Oostwal, Kruisstraat en Walplein. Verder kunnen fietsen geplaatst worden op de daartoe aangewezen plaatsen in het centrum b.v. Burgwal, Eikenboomgaard en Walplein.

Zijn er terrassen bij Winterland?

Er zijn rondom de banen terrassen van Heer Bommel, H32 en DNW en Venezia.
De terrassen van Heer Bommel, H32 en DNW zijn niet bereikbaar vanaf de ijsbaan en bovendien alleen toegankelijk voor bezoekers zonder schaatsen.

Het terras bij de kinderbaan (Venezia) is wel toegankelijk vanaf de ijsbaan en is met name bedoeld voor ouders die hun kinderen begeleiden. Op dit terras zijn schaatsen wel toegestaan. Een consumptie is verplicht indien men gebruik maakt van de zitplaatsen op het terras.

Waar zijn de toiletten?

Er zijn geen toiletten op het Winterlandterrein.

Onze bezoekers mogen echter gebruik maken van de toiletten van de horecazaken rondom het terrein. Dit is alleen toegestaan zonder schaatsen.

 Wat zijn de huisregels?

De huisregels die gelden op het evenemententerrein van Winterland zijn vermeld op de borden bij de ingang en de schaatsverhuur. De huisregels zijn ook te vinden op deze website onder Algemeen

 

Welke gedragsregels zijn er?

Gedrag dat hinder of gevaar voor de schaatsers kan opleveren is niet toegestaan. Voorbeelden hiervan zijn overantwoord hard rijden, tegen de richting in rijden, tikkertje spelen, enz..

Het is niet toegestaan om op de hekken rondom de ijsbaan te zitten. Wanneer u het evenwicht verliest maakt u een lelijke val en met uw schaatsen kunt anderen verwonden.

Er mogen geen sneeuwballen gegooid worden en sneeuw in het gezicht smeren o.i.d. Is ook niet toegestaan. De sneeuw kan ijzerdeeltjes e.d. bevatten en daardoor kunnen ogen beschadigd worden.

Het gebruik van noren is niet toegestaan omdat deze te gevaarlijk zijn bij valpartijen.

Wij raden aan tijdens het schaatsen handschoenen te dragen omdat deze bescherming kunnen bieden bij een val.

Is roken toegestaan?

Het Winterlandterrein is rookvrij dus is roken niet toegestaan op de ijsbanen en in de schaatsverhuurtent. Op de terrassen gelden de regels van de betreffende horecazaken.

Is eten en drinken toegestaan?

Eten en drinken is op het ijs niet toegestaan.  U kunt meegenomen etenswaren en drankjes nuttigen in de ruimte bij de schaatsverhuur. Er is daar ook koffie en chocomel verkrijgbaar uit de automaat. Glaswerk op het Winterlandterrein is uiteraard niet toegestaan.

 –

Worden er beeldopnamen gemaakt?

Op het gehele terrein zijn beveiligingscamera’s geplaatst die waken over uw en onze eigendommen. De beelden kunnen ook gebruikt worden indien zich ongeregeldheden voordoen.

 –

Worden foto’s en video’s gemaakt en gebruikt?

Op het terrein worden foto’s en video’s gemaakt die voor promotionele doeleinden gebruikt kunnen worden. Bezoekers gaan bij het betreden van het terrein stilzwijgend hiermee akkoord.

 –

Waar kan ik terecht bij kleine ongevallen?

Ieder dag zijn EHBO’ers van het Rode Kruis aanwezig die u kunnen helpen bij ongevalletjes.

 –

Hoe zijn Winterlandmedewerkers herkenbaar?

Personeel van Winterland houdt toezicht in de schaatsverhuur, bij de toegang en op de ijsbanen. Zij zijn herkenbaar aan witte winterlandkleding. Wendt u zich met vragen en problemen tot hen.

 –

Is er beveiliging aanwezig?

Tijdens openingsuren is een professionele beveiligingsmedewerker aanwezig op het terrein. U kunt zich bij problemen altijd melden. Ook als u iets verdachts waarneemt kunt zich tot deze medewerker wenden.

 –

Waar kunnen eigendommen worden bewaard?

Tassen kunnen in de schaatsverhuur geplaatst worden maar laat geen waardevolle eigendommen onbewaakt achter. Winterland is niet aansprakelijk voor het zoekgeraakte of beschadigde eigendommen.

 –

Waar kan ik terecht voor gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen kunnen afgegeven worden bij de schaatsverhuur. Als u iets kwijt bent kunt u dus ook daar terecht.

 –

Wat gebeurt er bij extreme drukte

Bij grote drukte kan het voorkomen dat er geen huurschaatsen in uw maat beschikbaar zijn. U kunt dan even wachten tot er weer schaatsen ingeleverd zijn.

Bij extreme drukte op de baan kan ook de kaartverkoop tijdelijk gestaakt worden. Volg de aanwijzingen van de medewerkers van Winterland en de beveiligingsmedewerker.