Nieuws

Kom in actie in je foute kersttrui.

Wat is Foute Kersttruiendag?

Op 14 december is het Save the Children’s Foute Kersttruiendag: de gelegenheid om op een leuke, creatieve en kerstige manier in actie te komen voor kinderen in nood. Meedoen is verbazingwekkend simpel.

​Kerst is een magische tijd met twinkelende lampjes, kerstballen, sneeuwpoppen, engelenhaar en slingers. En op 14 december komt dat allemaal samen – op een trui. Op Save the Children’s Foute Kersttruiendag trekken duizenden mensen overal in Nederland hun foutste kersttrui aan voor het goede doel. Op de site van Save the Children wordt speciale aandacht gevraagd voor de oorlog in Jemen, waar kinderen driedubbel gevaar lopen.

________________________________________________________________________

Tijdens Winterland-Oss besteden wij op zaterdag 15 december 2018 van 16:00 tot 20:00 uur
hier aandacht aan en zamelen direct geld in voor deze kinderen in nood.
Op het terrein staan dan diverse collectebussen.

Wij vragen jullie om in actie te komen en gekleed in de “foute” trui te komen schaatsen.

En dan heb je nog mensen die zo heldhaftig zijn om een weddenschap aan te gaan onder
het motto “hoe meer geld ik inzamel, hoe fouter mijn kerstoutfit”.

Gewoon doneren mag natuurlijk ook als je het te druk hebt om een actie te bedenken.
Met een klein bedrag maak je al een groot verschil voor een kind in nood!

KOM IN ACTIE VOOR SAVE THE CHILDREN IN JE FOUTE KERSTTRUI.

Een echte held verzamelt geld.

Winterland in Oss

Winterland in Oss is al 12 jaar een zekerheid

De zomer is nu definitief voorbij. De gezellige dagen van Sinterklaas en Kerst staan weer voor de deur.

Voor Oss betekent dit natuurlijk ook weer Winterland !!!

 

Van 12 december t/m 6 januari staat de 12e editie op de Heuvel.

De nadruk ligt ook nu weer op sportief bezig zijn in een gezellige sfeer, die zijn uitstraling heeft voor het hele centrum. Het wordt een rijk met lichtjes versierde schaatsbaan met aangrenzende (verwarmde) terrassen. Ook de Osse kerstboom wordt weer van stal gehaald.

Ook de inhoud van het evenement geven we steeds meer een herkenbaar karakter. Ons motto “VOOR OSS DOOR OSS” proberen we zo breed mogelijk in te vullen.

Naast het reguliere “schaatsplezier” voor iedereen die maar wil, het schoolschaatsen en de curlingcompetitie voor bedrijven hebben we de belevingsdag voor ouderen (Nostalgia) en de belevingsdag voor kinderen met een beperking (Ik ben anders net als jij) al als een vast onderdeel in ons programma opgenomen. Dit jaar gaan we samen met de Horeca nog meer gezellige programmadelen introduceren.

Om dit alles te kunnen organiseren hebben we de ondersteuning van de Gemeente, de Centrum Ondernemers, een aantal sportclubs, spontane vrijwilligers en Osse bedrijven met diensten en financiën

Het is IJSTIJD!

Het is IJSTIJD en onze ijsbaan maakt hier dit jaar deel van uit!

IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB waarbij samen met haar partners onze ijsbaan en nog 49 andere tijdelijke en 23 kunstijsbanen kinderen enthousiast gemaakt worden voor schaatsen. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond. Het is dus tijd om te gaan schaatsen. Samen met je klasgenootjes of vriendjes.

Tijdens Winterland-Oss kan jij komen schaatsen. Heb je bij ons met je hele klas geschaatst? Dan wil je toch zeker weer gaan! Met een cool IJSTIJD! polsbandje krijg je een unieke code voor een volgende schaatsles, met korting of helemaal gratis.

Het kan allemaal. Het is IJSTIJD! 

Kijk voor meer informatie op: https://www.schaatsen.nl/ijstijd/

SCOSS

Tijdens het Schoolschaatsen zal SCOSS op de kleine baan een clinic verzorgen. In de clinic zullen de basis technieken van het schaatsen aan bod komen.
Voor de geinteresseerde schaatsers bestaat er daarna nog de mogelijkheid om tijdens het trainingsuur van SCOSS op zaterdag 5 januari, van 17:30 -18:45 uur, kennis te maken met de vereniging.  SCOSS is DE Schaats en Skeeler vereniging van Oss en stimuleert het langebaan schaatsen.
SCOSS traint elke zaterdag in het TRIAVIUM te Nijmegen, bij voorkeur op noren of easygliders (geen kunstschaatsen). Tijdens het trainingsuur van SCOSS zijn handschoenen en een muts VERPLICHT, zonder deze kom je niet op het ijs. Voor meer informatie klik op SCOSS.
TOP