WINTERLAND OSS, EEN SPORTIEF EVENEMENT IN DECEMBER

Wat er kan veranderen in een paar weken tijd..

Enkele weken geleden besloot het bestuur van Winterland de voorbereidingen voor het realiseren van de traditionele winterland-ijsbaan in het centrum van Oss te vervolgen. Dit ondanks alle onzekerheden die het coronavirus voor de winterperiode met zich mee zou kunnen brengen.

Ons plan was in december een prachtige ijsbaan neer te leggen op de Eikenboomgaard waar de jeugd van Oss op een veilige manier van gebruik zou kunnen maken met inachtname van een aantal veiligheidsmaatregelen. We kregen hiervoor alle steun en medewerking van de gemeente en onze leveranciers en sponsors.

Helaas zijn we ingehaald door de realiteit en we zien hoe het coronavirus onverwacht snel en hard toeslaat. Testen en contactonderzoek leiden niet tot het beheersen van het virus zoals wij gehoopt hadden.

Het bestuur van Winterland heeft in overleg met alle betrokken partijen daarom besloten dit jaar toch geen Winterland te organiseren omdat dit qua veiligheid en financiën te veel risico’s met zich meebrengt.

Volgend jaar pakken we de organisatie van Winterland weer op en zorgen we voor een spetterend feest in december.

 

Bestuur Winterland,

Peter, Hans, Thijs. 

Winterland Oss trekt naar Eikenboomgaard, met schaatsbaan uitsluitend voor jeugd.

OSS – Winterland verrijst dit jaar op de Eikenboomgaard. In een extra grote tent komen twee ijsbanen, vooral bedoeld voor jongeren die onderling geen afstand hoeven houden. Door de verhuizing blijft er op de Heuvel langer ruimte voor grote terrassen bij de horeca.

,,We hebben lang gewikt en gewogen”, zegt Winterland-voorzitter Peter Zegers. ,,Maar uiteindelijk kijken we toch het liefst naar wat er wél kan. Dan kom je al snel bij de jeugd uit die geen afstand tot elkaar hoeft te houden. Dat is wel zo fijn als je op een ijsbaan kriskras door elkaar schaatst.”

In dit bijzondere coronajaar is de grote ijsbaan daarom uitsluitend bedoeld voor schaatsers onder de 18 jaar. Wie op Winterland het ijs betreedt, kan dan ook gevraagd worden naar zijn of haar leeftijd. Op dezelfde grote baan kan het curlen voor volwassenen trouwens gewoon doorgaan. Omdat dat een sportactiviteit betreft, gelden minder strenge coronaregels.

Compleet met kermisattracties.

In een ver verleden, zoals op deze foto uit 2008 te zien is, stond Winterland ook al eens op de Eikenboomgaard. © Peter van Huijkelom

Volwassenen zijn ook welkom op het kleinere ijsbaantje, bedoeld voor de allerjongste kinderen. Daar moeten ze echter afstand houden tot andere volwassenen als ze hun kroost begeleiden. Voor alle bezoekers geldt dat ze een tijdvak moeten reserveren. Op die manier hoopt het bestuur drukte zoveel mogelijk te voorkomen.

Langs het ijs komen volop zitjes op ruime afstand van elkaar. Daar kunnen opa’s en oma’s bijvoorbeeld een warme chocomel of glühwein drinken terwijl de jeugd aan het schaatsen is. De zijkanten van de tent zijn open voor een extra goede ventilatie. Horeca-ondernemer Gert Jordaans zorgt voor de drankjes. Partycrew organiseert het evenement. Op het afgesloten terrein pal achter Murat’s Place komen ook wat kleine kermisattracties te staan.

Leven en laten leven.

Op het parkeerterrein aan de Eikenboomgaard heeft Winterland een stuk meer ruimte dan op de Heuvel, waar het evenement vorig jaar nog te vinden was. Door de verhuizing blijft daar bovendien plek voor extra terrassen van de kroegen en restaurants. ,,De horeca heeft een heel zwaar jaar”, zegt Zegers. ,,Waarom zouden wij dan moeilijk gaan doen? Leven en laten leven. Zelfs de markt kan gewoon op de Eikenboomgaard blijven staan tijdens Winterland.”

Van tien tot tien
Schetsen van het nieuwe Winterland-terrein zijn er nog niet. Het evenement staat gepland voor de periode tussen 11 december en 3 januari. Het terrein moet iedere dag open gaan tussen 10.00 en 22.00 uur.

Belevingsochtend voor kinderen met een beperking.

Op xx – xx – 2020 organiseert Winterland een speciale belevingsochtend voor kinderen met een beperking.

Het is IJSTIJD!

Onze ijsbaan maakt hier dit jaar ook weer deel van uit!

IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB waarbij samen met haar partners onze ijsbaan en nog 41 andere tijdelijke en 8 kunstijsbanen kinderen enthousiast gemaakt worden voor schaatsen. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond. Het is dus tijd om te gaan schaatsen.

Van 12 december tot en met 5 januari is onze IJSTIJD! baan open en kan jij komen schaatsen. Heb je bij ons met je hele klas geschaatst? Dan wil je toch zeker weer gaan! Na het schoolschaatsen ontvang je een unieke code om in de vakantie te komen schaatsen. Als je die hebt geactiveerd kun je met het e-ticket voor een gereduceerd tarief (€4,=)in de “daluren”  komen schaatsen. De daluren zijn van 10 tot 12 en van 18 tot 19.45 uur. Op zondag is het in de ochtend 50+ schaatsen, dus dan lukt het niet.


Welkomstpakket.    

Is jouw kind al fan van de coolste club van Nederland 😎? Meld hem/haar nu gratis aan en ontvang het unieke IJSTIJD! Kidsclub welkomstpakket met leuke verrassingen, win tickets voor topwedstrijden ⛸en doe mee aan gave schaatsgames! Meld jouw kind dan nu aan 👇

Video IJSTIJD!  KLIK HIER.


  • Welke kleding trek je nu aan als je gaat schaatsen ⛸? Frederieke vertelt het jullie! Bekijk het HIER.
  • Gianni en Frederieke gaan samen voor het eerst het ijs op ❄️! Check hoe jij het beste je schaatsen ⛸aan kunt doen. Bekijk het HIER.