Wedstrijd bepalingen Rabo curling competitie Winterland-OSS 2018-2019

 1. Er wordt gespeeld volgens de regels “curling-regels” van de KNSB  (zie Curling Spelregels).
 2. Alle wedstrijden vinden plaats op het terrein en tijdens Winterland Oss 2018 (van 12 december 2018 t/m 6 januari 2019).
 3. De loting voor de poules is op vrijdagavond 14 december 2018. Deze avond is er ook een mogelijkheid om vrij te trainen.
 4. In de poules en achtste finales worden er 5 ends per wedstrijd gespeeld.
  In de kwartfinales en halve  worden er  7 ends per wedstrijd gespeeld.
  In de troost finale en finale worden er  9 ends per wedstrijd gespeeld.
 5. Na ieder end, dus als alle zestien stenen door jouw team en de tegenstander om en om zijn gegooid, wordt de stand opgemaakt. Er is altijd maar één team per end dat punten krijgt. Vanuit het midden wordt gekeken welke kleur steen het beste ligt, dat wil zeggen het dichtste bij het midden. Deze steen levert een punt op. Is de volgende steen van dezelfde kleur, dan levert die steen ook een punt op. Het tellen houdt op wanneer de volgende steen die het beste ligt van de tegenstander is. De kleuren van de cirkels op het ijs hebben geen waarde. Het huis heeft alleen maar verschillende kleuren zodat het makkelijker is om met het blote oog te beoordelen welke steen beter ligt. Een team wint een end als hun stenen beter in het huis komen te liggen dan de stenen van de tegenstander.
 6. Aan het eind van de wedstijd worden de behaalde punten per end bij elkaar opgeteld en het team met de meeste punten is de winnaar.
 7. Indien er spraken is van een gelijke stand, dan wordt dit in de poule wedstrijden beschouwd als een gelijkspel. Echter bij de vervolgwedstrijden (na de poule ronden) wordt er een beslissend End gespeeld. Om te bepalen wie er begint bij het beslissende End, gooien de teamcaptains om de beurt 1 steen, wie het dichts bij het center van het huis ligt bepaald wie er begint.
 8. In de poule wedstrijden krijgt de winnaar 3 punten, de verliezer 0 punten en bij een gelijkspel ieder team 1 punt.
 9. De poule wedstrijden kunnen zonder scheidsrechters gespeeld. Er wordt uitgegaan van de eerlijkheid van ieder team. Bij onregelmatigheden dient de wedstrijdleiding te worden ingeschakeld en deze bepaald hoe er verder wordt gespeeld. Na de wedstrijd ondertekenen beide teams het wedstrijd / puntenformulieren en leveren dit in bij de wedstrijdleiding.
 10. De curling stenen worden beschikbaar gesteld door Winterland Oss. Eventuele schade aan de stenen en / of veroorzaakt door de stenen wordt op de gebruiker verhaald.
 11. De teamcaptain dient het team op de wedstrijdavond 15 minuten voor aanvang van eerste wedstrijd bij de wedstrijdleiding aan te melden.
 12. Indien de voortgang van het toernooi dit vereist heeft de wedstrijdcommissie het recht: de speeltijden te beperken.
 13. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de wedstrijdleiding.
 14. De wedstrijdleiding bestaat uit:  Pascale Zegers en Jan van Leest (06 41 42 40 75).
TOP